Project termostat styring

Så blev jeg færdig med mit lille project, med at lave en digital microproces styret termostat, til at styre varme og køling på mit Taiwan bee akvarium, så det bliver på den rigtige temperatur hele året rundt, (da Taiwan bee ikke er så god til for meget varme om sommeren), Indtil videre er køling 2 x 120 mm blæsere, men systemet er lavet så jeg kan tilslutte en vandkølings enhed, hvis blæserne ikke er nok.

Varmen bliver styret med et fast temperatur varmelegeme på 25c som er tilsluttet systemet

Da jeg selv havde kassen til indbygningen og en 12 v strømforsyning til blæserne, så er den samlet udgift på Ca 250 Kr og det er jo billigt i forhold til de akvarie kølere der er på marked, men det kræver så også en lille smule arbejde at samle det hele.

Kølings enheden, som jeg muligvis vil bruge, er fra en drikke dispenser som jeg fik gratis af en super flink fyr. Stor Tak til Jainzhou.

Opdatering d. 04/07-2013
Så blev der lavet lidt om på kølesystemet, for i stedet for overstående, blev køleren lavet til en indvendig enhed istedet for, for at spare strøm – plads og ingen udvendige pumper, det virker rigtigt godt og Tempaturen kommer ikke over 22,3 c som Termostaten er sat til.

Systemet er lavet med en Thermoelectric Cooler Peltier 12V 60W (http://www.ebay.com) som er påmonteret en alu klods hvori der er sat 2 x 12 mm alu stave og så en køleplade/ripper med blæsere til at køle den ned, da Peltier bliver varme på den ene side og kolde på den anden. (Går lidt med tanken om at lave en pol bytter, så man også kan bruge den som varmelegeme om vinteren)

PS. Man skal bare lige huske at bruge en strømforsyning som kan klare både blæsere og Peltier, det glemte jeg nemlig lige i farten og brændte den første strømforsyning af, så godt man havde et par stykker på lager og det køre nu på en strømforsyning fra en computer.
Smile

Hvis du vil vide mere, så er du altid velkommen til at kontakte mig

Her er der lidt billeder

2 svar til Project termostat styring

 1. Daniel skriver:

  Hej,

  Har lige et par spørgsmål til dit kølesystem..

  Påvirker alu stavene dine vand værdier?
  Hvor meget strøm bruger det ca. ?

  Mvh.

  Daniel

  • buller42 skriver:

   Hej Daniel

   først Undskyld for det sene svar :-(
   Her hos mig har alu-stavende ikke påvirket mine vandværdierne, og det virkede super godt langt hen af vejen, for lige pludselig kom der strøm i vandet og det viste sig så at være Peltieren til kølingen som ikke var vandtæt, så hvis du overvejer at lave mit system, så sørg for at Peltier kølepladen er helt vandtæt. Ang hvor meget strøm det bruger, så ved jeg det faktisk ikke, men det hele er 12 volt og ca 60 watt og køre måske kun 5-7 gange om dagen, alt efter hvor varmt det er, så det må være begrænset hvad det kan bruger af strøm.

   Ps. Jeg er lige ved at forsøge mig med et lidt andet system, og vil lige se om jeg kan få tid til at lægge det op senere på ugen.

   Mvh Johnny

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *